De oorzaken van haaruitval

Veel mannen en sommige vrouwen, die getroffen zijn door een bepaalde graad van haar verlies in hun leven. In sommige, de haaruitval wordt veroorzaakt door de informatie die is opgeslagen in de genen; bij anderen kan het worden veroorzaakt door hormonale stoornissen of ziekten. Er zijn anderen die beschadigd zijn dat hun haar door de goedkeuring van ongezonde gedragingen, zoals het bleken en agressieve styling. Sommige veranderingen zijn omkeerbaar, de meeste zijn het niet.

pierderea parului

Zijn:

1. Mannelijke kaalheid: Dit is de meest voorkomende oorzaak van kaalheid bij mannen. De artsen noemen alopecia androgenetica en de schuld van hormonale onevenwichtigheden en de genetische erfenis voor haar optreden. Schuldig hormoon hier is DHT, die in normale hoeveelheden is verantwoordelijk voor de normale groei van het haar. DHT, echter, wordt beïnvloed door de aanwezigheid van testosteron in het lichaam. Meestal, na de mannetjes bereiken de puberteit, het lichaam produceert meer testosteron die op zijn beurt leidt tot meer DHT geproduceerd worden. De meer DHT, echter, betekent niet dat meer haar; integendeel, het kan leiden tot haaruitval.

2. Geneesmiddelen: Soms geneesmiddelen bijwerkingen veroorzaken, zoals haaruitval. Bijvoorbeeld, sommige acne geneesmiddelen die worden gebruikt door tieners hebben isotretinoïne, een chemische stof die kan leiden tot haaruitval. Evenzo, lithium en dieet pillen bevattende amfetamine, die zijn ook bekend voor het veroorzaken haaruitval. Chemotherapie kan haaruitval veroorzaken en soms ziekten zoals leukemie en lymphoma veroorzaken haren vallen uit, zelfs voordat u begint met de behandeling. Andere mogelijke daders zijn: anticoagulantia, geneesmiddelen die gebruikt worden voor jicht, een teveel aan vitamine a, de pil en antidepressiva.

3. Alopecia areata: Deze ziekte, die van invloed op de hoofdhuid en zorgt ervoor dat het haar te vallen, kan ook leiden tot een verlies van lichaamshaar. Het disorients van het immuunsysteem, die vervolgens begint te vernietigen het lichaam de eigen cellen en weefsels. De ziekte treedt meestal op als een kleine pleister op de hoofdhuid en zich ontwikkelt tot een grote patches leiden tot gehele of gedeeltelijke haar. Het treft zowel mannen als vrouwen en kan worden gezien bij kinderen. Het haar, als het groeit weer terug, doet binnen twee jaar.

4. Trichotillomanie: Trichotillomanie is niet een fysiologische stoornis, maar een psychologische. Sommige mensen herhaaldelijk trekken hun haren uit het verlaten van kale plekken. Deze patches zijn er voor het haar is verwijderd fysiek. Mensen met deze stoornis kan het nodig zijn om een therapeut of zoek andere maatregelen van professionele hulp.

5. Haarverzorging en-styling: het Behandelen van het haar met chemische stoffen of warmte om te voldoen aan de laatste mode eisen kan leiden tot haaruitval als dat niet gebeurt met de nodige zorgvuldigheid. Kleuren, ontkleuren, en rechttrekken kan ervoor zorgen dat uw haar te breken en vallen tijdelijk. Maar er is een ander type van styling, dat kan leiden tot permanent haarverlies en die dragen hun haar strak naar achteren getrokken, zodat het plaatsen van de spanning op de hoofdhuid. Over een lange periode van tijd, dit kan schade aan de haarzakjes en leiden tot een aandoening genaamd door tractie alopecia.

6. Slechte voeding: slechte voeding is een relatief veel voorkomende oorzaak van haaruitval. Mensen met eetstoornissen, zoals boulimia en anorexia vaak last van haaruitval als tieners die plotseling vegetariërs en hebben weinig eiwit in de voeding.

7. Verstoring van de cyclus van de haargroei: Sommige gebeurtenissen, zoals een bevalling, operatie of verdoving kan leiden tot haaruitval. Dit soort schade is van tijdelijke aard en meestal herstelt zich.

8. Hormonale disbalans: Overactieve of onder actieve schildklier kan leiden tot haaruitval. Onbalans in androgenen en oestrogenen kan ook leiden tot een soortgelijke toestand. Dit is niet een ernstig probleem aan het corrigeren van de onbalans kan stoppen haaruitval.

9. Zwangerschap: Vrouwen steevast verliest haar voor ongeveer drie maanden na levering. Dit gebeurt omdat de normale verlies van het haar, dat is een deel van het haar cyclus is geblokkeerd op de rekening van een toename van bepaalde hormonen in het lichaam tijdens de zwangerschap. Echter, na de geboorte, als de hormonen zich beginnen terug te keren naar hun normale niveau al het haar dat nog niet eerder schuur begint te vallen. Dit duurt ongeveer drie maanden en dan egaliseert.

10. Schimmelinfecties: Soms ervaren de kinderen onverwacht haar verlies op de account van een schimmelinfectie. Dit kan worden behandeld vrij gemakkelijk met een anti-schimmelinfectie medicijnen.

11. Ziekten: Ziekten, zoals diabetes en lupus kan leiden tot haaruitval. Echter, beide kunnen worden gecorrigeerd indien vroeg ontdekt.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *